lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lisää valmistuneita heinä-kyjyjä!

En uskaltautunut laittamaan ihan kaikkia valmistuneita kyjy-töitä viimekertaiseen postaukseen. Tässä on loput valmistuneista.

Sormikkaat ovat aivan ihanat ne on neulottu iki-ihanasta merinolangasta ja tuntuvat aivan puuvillaisilta. Väristä huolimatta näistä varmasti tulee ensi talven lempparihanskat!
Sormikkailla ei ihan grammat riittäneet kyjytyöksi, joten neuloin niiden seuraksi peruslapaset peukalokiilalla. Lapaset on neulottu lahjoituslangoista, joten ne menevät lämmittämään jonkun muun käsiä.
Tuo lahjoituslanka on aivan ihanan tuntuista ja näköistä. Pinta on eläväinen ja kaunis.

Kyjy 13
Sormikkaat:
Ohje: oma perussormikas
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 3,0 bambuiset sormikaspuikot
Langankulutus: 40g

Lapaset:
Ohje: oma peruslapanen peukalokiilalla
Lanka: Vyötteetön lahjoituslanka
Puikot: 3,5 KnitPro sormikaspuikot
Langankulutus: 47gIhastuin Rio-topin ohjeeseen. Idea siinä on aivan mahtava. Menin vaihtamaan langan suositellusta toiseksi ja työn luonne muuttui ihan täysin. Se ei kuitenkaan muuttunut huonoon suuntaan. Tykkään tästä topista todella paljon. Nuo etukappaleen puretut silmukat tuovat paitaan luonnetta. Myös lanka pääsee paremmin esille.
Olen pitänyt ja pessyt paitaa jo ennen kuin se pääsi kuvattavaksi. Ajatuksena on tehdä useampi tällainen. Kyjyn kummatkin Rio-topit teen ilman kääntöä. Talven aikana on tarkoitus tehdä ensi kesäksi ohjeen mukainen toppi. Suosittelen ohjetta ihan kaikille. Toppi on todella nopea neuloa ja lopputulos on todella kiva. Jos haluat kääntää etukappaleen, valitse langaksi jokin kevyempi ja joustavampi lanka tai ohjeenmukaista isommat puikot. Ainakin minä olisin tarvinnut 6mm tai 7mm puikot, jotta olisin saanut kappaleista riittävän ilmavat.

Kyjy8
Ohje: Rio-toppi
Lanka: Novita Malibu
Puikot: 5,0mm KnitPro-pyöröt
Langankulutus: 334g
Päättelyä vaille valmiina on ainakin yhdet sukat. Niistä lisää seuraavalla kerralla.
Lähden takaisin neulomaan parvekkeelle. Toivottavasti helteet jatkuvat, jotta ulkonakin tarkenee neuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti