perjantai 3. toukokuuta 2013

Lisää jämätöitä!

Valmistuneet jämätyöt lisääntyivät taas kahdella. Samalla tuli tehtyä kaksi sukkalehden ohjetta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis.

Nuo vauvojen tossut olivat kyllä viheliäiset tehdä. En käsitä miten yksinkertaisesta ohjeesta voikin tehdä noin monimutkaisen ihan vain huonosti kirjoitetun ohjeen avulla. Ohjeessa kerrokset oli selostettu pötköön, joten ohjeen seuraaminen oli todella haastavaa. Lisäksi kaavio kärkikavennusten osalta olisi ollut paljon selkeämpi, kuin sanallinen versio. Tuli tehtyä nämäkin tossut kerralla kahdesti. Toisia en tee. Samantyylisiä tossuja kun on olemassa helpommillakin ohjeilla.

Raitasukkien ohje oli taas aivan mainio. Tein ne pienimmällä koolla ja kuten aina niistä tuli minulle täydellisen sopivat. Tämä sukkamalli istuu jalkaan todella hyvin. Tein kantapäässä vahingossa virheen. Virheestä johtuen jalkapöydästä tuli todella napakka. Se ei ole todellakaan huono puoli, vaan näihin sukkiin ei tullut niitä ruttuja tuohon jalanpäälle siihen "kulmakohtaan".

En muuten käsitä mitä ne Novitalla ajattelee noista kokojutuista. En ole koskaan käsittänyt miten joku voi jättää aikuisten vaatteisiin kasvunvaraa. Jos tekisin itselleni sukat Novitan ohjeella, ne olisivat sopivat kengän päällä pidettynä. Novitan ohjeista "joudun" valitsemaan aina yhtä pienemmän koon. Erityisen pettynyt olen tuohon tekemääni villatakkiin. Näin siihen kuitenkin suuren vaivan ja se on pari numeroa liian iso. Napitus alkaa minulla navan kohdalta ja takki yltää lähes polviin. Siltikin tein sen ihan ohjeen mukaisella koolla.
Jos joku siis tietää kuinka saa tehtyä kaksi napinläpeä lisää valmiiseen neuleeseen, otetaan ohjetta mieluusti vastaan.
En uskalla edes kuvitella millaiset jättiläisen sukat tulee noista sukkalehden ä-sukista (Miehen ruotosukat). Niissä kun koko on 46. Onko se sitten sopiva 48-52 jalalle? Kyllä on, jos nuo kokotaulukot menee noissa samoin kuin muissakin sukissa. Olen jo nyt päättänyt, että vaihdan noissa langan 7 veljeksestä Ticoticoon tai Steppiin. Silloin noille voi ehkä löytyä käyttäjä.

Mutta nyt kuviin...


Ohje: Novita sukkalehti Å-sukka
Lanka: Gjestal Maija ja Novita Nalle
Puikot: 3,0 KnitPro sukkapuikot ja 3,5 KnitPropyörö
Langankulutus: 38g
Ohje: Novita sukkalehti z-sukka
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,0 Knitpro sukkapuikot
Langankulutus: 110g

1 kommentti:

  1. Oih, miten somat pikkuiset sukat ja kivat näköiset raidalliset jalanlämmittimet:)

    VastaaPoista