lauantai 25. elokuuta 2012

Havaintoja langasta

Olen neulonut tämän kesän sukkia vain Novitan langoista. Huomasin, että värillä todellakin on väliä. Monet ovat haukkuneet Novitan lankojen laatua huonoksi. Minä olen neulonut nyt lähinnä värjäämättömiä 7 veljestä lankoja ja Jussia. Lisäksi puikoilla on käväissyt myös Miamia ja Tennesseetä. Ainoa solmu koko kesän aikana on ollut Tennesseessä eilen. Sekin oli semmoinen selkeä lanka-poikki-solmu.
Muutoin lanka on ollut todella tasalaatuista ja mukavan tuntuista. Eilen hypistelin seuraavan ison työn lankoja (100cm villapuku). Teen sen osittain jämäkeristä. Ostin lisäksi yksiväristä (värjättyä) Nallea kaksi kerää. Voin vain todeta, että värjätty lanka tuntuu oudolta ja käsitellyltä. Aivan toisenlaiselta kuin tuo värjäämätön. En voi olla varma millainen laatu tarkalleen on noissa kahdessa kerässä, mutta aion kyllä raportoida asiasta.

Taidan siis siirtyä ainakin omissa töissä Novitan värjäämättömiin peruslankoihin. Niissä on hyvä ja tasainen laatu. Suosittelen teitäkin kokeilemaan niitä harmaita peruslankoja. Niissä neuletuntuma on mukavan karhea ja tuoksu villainen. Niitä ei ole värjätty ja sen kyllä huomaa!
Tietysti minulla ei ole vielä tietoa millaisia neuleet ovat käytössä, mutta neuloutuvuuden perusteella olettaisin käyttömukavuuden olevan samaa hyvää tasoa.

Vielä huomiona: Värjäämättömät sukkalangat ovat ihan uutta tämän vuoden erää eli kyseessä ei ole mitkään monta vuotta marinoidut kerät.
Niin ja värinumerot 7 veljestä langoissa on 043 ja 047. Jussi on tummanharmaata.

2 kommenttia:

  1. Mä oon kyllä ollut tyytyväinen novitan lankoihin.
    Tosin, en oo muilla neulonutkaan, kun novitan langoista on löytynyt kaikkia kivoja :).
    Laadusta tosin en oikein voi sanoa mitään, kun ei ole mitään toista jonhon verrata :)

    VastaaPoista