keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Töitä valmistuu nopeammin kuin blogiin kuvata ehtii!

Eli nyt on löytynyt todellinen neule- ja käsityöinnostus!
Valmistuu töitä sekä lahjakassiin, että myös tilaustöinä. Mukavaa on ollut neuloa kaikkia näitä ja uusia ohjeita on ollut mukava kehitellä.

Ensimmäisenä esittelyssä on vaihtarisormikkaat. Tein toiveiden mukaan ohuet autolla ajamiseen soveltuvat sormikkaat. Vaihtarina sain lahjakortin silmälasiliikkeeseen. Ehkäpä tuo lahjakortin arvo sai yrittämään hieman enemmän näihin sormikkaisiin ja päädyin tekemään ohjetuunauksen tähän. Varressa ja kämmenselässä on käytetty piirakkasukista tuttua pitsikuviota. Hieman on silmukkamääriä muokattu, mutta muutoin kuvio on sama.
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3,5 Addi bambusukkikset
Ohje: Perussormikas, kämmenselässä piirakkasukan pitsi muokattuna
Langankulutus: 65g

Toinen valmistuneista on pipo ja panta

Ensimmäisenä parista valmistui panta. Pannassa kokeilin palmikkoneuleen toimivuutta paksun langan kera. Silmukoita luodessa loin tuplamäärän silmukoita ja jätin puolet odottamaan päättelyä. Päättelin silmukat kolmen puikon päättelyllä. Palmikko on lainattu Saga-sukkien leveimmän palmikon ohjeesta. Reunoihin tein muutaman silmukan ainaoikeaa. Niskaan tein noin 6cm joustinta, jotta huivista ei tulisi niin kovin leveä niskasta.


Ohje: Omasta päästä sävelletty
Lanka: Novita Kelo
Puikot: 6,0 Knit Pro-pyöröt
Langankulutus: 30g

Uusin valmistuneista on ihana nappipo. Ohje tähän syntyi vahingossa ja alussa en edes ollut tekemässä pipoa, vaan toista pantaa. Vähitellen työ alkoi kuitenkin näyttää enemmän pipolta kuin pannalta. Napit löytyivät loputtoman nappivaraston kätköistä. Pipossa on valenappilista ja reunaan on virkattu pari kerrosta kiinteillä silmukoilla, jotta reunasta tulee mukavan tukeva.

Lanka: Novita Kelo
Puikot: 6,0 KnitPro-pyöröt
Koukku: 6,0 Novitan glitterikoukku
Ohje: Oma luomus
Langankulutus: 70g

Menen tästä kuvaamaan tuon pannan ja teen lisää töitä valmiiksi. Tuolla odottaa viimeistelyä jo useampi työ.

3 kommenttia: