tiistai 29. tammikuuta 2013

Lankaratsia ja villaliivi

Tein viikonloppuna lankavarastooni ratsian. Sain yllättäen todeta, että varastoni oli varsinkin sukkalankojen osalta vajunut todella paljon. Olen kyllä ostanut paljon, mutta kai sitä sitten tulee myös neulottua paljon ja silloinhan sitä mennään miinuksilla melkein joka kuukausi. Minun ei kai sitten tarvitse huolehtia, vaikka joskus tuntuukin että lankaa tursuaa joka nurkasta...

Valmistuneita on useampia, mutta päättellä olen ehtinyt vain tämän villaliivin. Tämä oli mukavan helppo ja nopea neulottava. Valmistui kolmessa päivässä eli tämä ehtii käyttöön vielä tälle talvelle. :)
Ainoat muutokset ohjeeseen oli pari palmikonkiertoa lisää helman joustimeen. Lanka loppui kesken ja jouduin tekemään kauluksen ja hihansuiden joustimet kaksinkertaisella seiskaveikalla. Lankaa kului tähän grammamääräisesti ohjetta enemmän, koska käyttämäni lanka on ohjeellista paksumpaa. Halusin liivistä muhkean ja paksun, jotta se lämmittäisi mukavasti keskivartaloa. Helmasta neuloin hieman pidemmän, jotta se peittäisi alaselän myös pyöräillessä.

Ohje: Green day
Lanka: Lidlistä ostettu Alina-lanka ja Novita 7veljestä
Puikot: 5,0 Knitpro pyörö 80cm kaapelilla, 5,0 markettisukkapuikot
Langankulutus: 356g

2 kommenttia:

  1. Kaunis, ja varsinkin nuo palmikot ovat ihania yksityiskohtia. :)

    VastaaPoista
  2. kaunis liivi, Nyt tulin ilmoittamaan, että olen tehnyt uuden blogin, jossa käsittelen kaikkia kolmea harrastustani. Tervetuloa lukemaan uutta blogiani! (Sydämellä käsityöt oli vanha blogini)
    http://3kkk-essil.blogspot.com

    VastaaPoista