lauantai 23. helmikuuta 2013

Uusia valmistuneita

Mieleni huusi piristystä tähän ainaiseen talven harmauteen. Halusin jotain todella värikästä. Ei mitään hailakoita harmaita ja vaaleanpunaisia, vaan oikeita mielenvitamiineja. Päädyin siis neulomaan mansikanpunaiset sukat ja appelsiininoranssin pipon.

Pipo on oikeasti testineule uutta omaa pipomallia varten. Se onnistui täydellisesti. Pipon istuvuus on hyvä ja lisäksi nurjia ei juuri tässä tarvita. Pipo on siis oikea pikaneule.

Sukat ovat myös kokeilu. Olen aina tehnyt pidempiä varsia sukkiini ajatuksella "kyllähän kaikilla nilkat paleltuu". Kuulin sitten ettei kaikilla palellukaan. Tuli toivomuksia sukista, joissa vartta ei oikeastaan olisikaan. Pitihän mallia sitten testata. Näitä sukkia aion kyllä tehdä lisää. Muutan vain perussukkaa niin, että saan tähänkin sen jonkin jujun. Yleensähän teen raitoja, palmikoita tai muuta varteen ja kärki on yksivärinen. Tuleviin varrettomiin on kyllä pakko keksiä jokin hauska juttu tuohon kärkeen. Vielä en tiedä mikä se olisi. Aika näyttää...

Nyt pitäisi malttaa tehdä neljä paria sukkia valmiiksi. Huivituttaisi, mutta olen päättänyt että puolet sukista täytyy olla valmiina ennen kuin saa aloittaa muita uusia töitä.

Pipo:
Ohje: Oma
Lanka: Svarta Fårets Baby (kaksinkertaisena)
Puikot: 5,0 40cm markettipyöröt
Langankulutus: 64g

Sukat:
Ohje: Oma, koko 38-39
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: KnitPro 3,0 sukkapuikot
Langankulutus: 54g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti