keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Sukkia, sukkia!

Taas valmistui kaksi paria sukkia. Siniset olivat lähes valmiit. Ne ovat ensimmäiset bambusukkiksilla neulomani sukat (ja sen kyllä huomaa). Koon piti olla 40-42. Tapani mukaan en tietenkään tehnyt mallitilkkua. Käsialani löystyi entisestään puikkojen takia ja sukka on kokoa 44-46. Se on siis liian iso kaikille tutuilleni. Myyntiin menevät siis nämä sukat.
Vihreät sukat onnistuivat ihan mukavasti. Tässä on toinen "väärin" neulottu versio tästä sukasta. Jospa kolmas kerta toden sanoo... Vihreisiin tein ristiin vahvistetun kantapään. Ihan nätti siitä tuli, mutta taitaa tulla tuosta aika harvinainen vieras minun neulomissa sukissa. On sen verran työläämpää laskea kerroksia tällaisesta kantapäästä, kuin tavallisesta vahvistetusta.
Siniset sukat:
Malli: Olga-sukka (koko 46-48)
Lanka: Novitan O(p)i villasukka seitsemän veljestä
Puikot: Addi bambusukkapuikot 3,5

Vihreät:
Malli: Oma perussukka pitsi/palmikko-varrella
Lanka: Novita Seitsemän veljestä
Puikot: Addi bambusukkapuikot 3,0
Varressa neulekuvio (jaollinen viidellä):
krs 1-3: 3o, 2n
krs 4: nosta neulomatta kaikki oikeat silmukat vasemmalta oikealle puikolle ja nosta oikeanpuoleisimmat kaksi kolmannen yli, siirrä silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja neulo oikein, kaksi langankiertoa ja kaksi nurin
Toista näitä neljää kerrosta kunnes varsi on riittävän pitkä.

Lisäksi olen aloitellut tossuja. Tuttuni tilasi yhdet tällaiset. Ajattelin nyt hieman tuhota lankavaraston jämiä ja teen samalla useammat. Ylimääräiset tossut "pääsevät" vierastossuiksi mökille. On muuten karheaa tämä lanka. Taitaa jäädä nämä viimeisiksi keriksi tätä lankaa. Saapahan käsille kuorinnan neuloessa. :)
 Malli: Oma viritelmä
Lanka: Gjestal Raggegarn
Puikot: Addin bambut 3,0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti