sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Valmiita töitä ja diy-ohje neulemerkkeihin

Huomasin kaikkien silmukka ja kerrosmerkkien olevan joko käytössä tai hukassa. Ajattelin sitten tehdä tännekin ohjeen niiden tekemiseen. Idean tähän malliin antoi suurehko määrä erilaisia korutarvikkeita. En pysty tällä hetkellä tekemään isompia koruja, joten täytyi saada edes jotain käyttöä tarvikkeille. Malli on todella helppo tehdä ja ihan nättikin se on.

Tarvikkeet:

Silmukkamerkit:
pihdit
sivuleikkurit
Koruvaijeria
Lukkohelmiä
sekalainen määrä nättejä helmiä

Kerrosmerkkeihin tarvitset lisäksi korvislukkoja.

Aluksi leikkaa sivuleikkureilla koruvaijerista tarvittava määrä noin 10cm pätkiä.
1 Taivuta vaijerin päät yhteen ja pujota yksi lukkohelmi noin sentin päähän puolivälistä ja purista pihdeillä vaijerin keskelle silmukka.
2. ja 3. Pujota kaksinkertaiseen osioon halutut helmet ja kiinnitä vaijeriin toinen lukkohelmi.
4. Siisti vaijerin päät

5. Kiinnitä silmukkaan halutessasi korvislukko

Jos haluat käyttää merkkejä sekä kerros- että silmukkamerkkeinä, voit laittaa korvislukon suoraan vaijerissa olevaan silmukkaan. Jos taas haluat käyttää merkkejä vain kerrosmerkkeinä, laita ensimmäinen lukkohelmi niin että se muodostaa mahdollisimman pienen lenkin.
Kuvassa on alla kokonainen setti neulemerkkejä ja ne tulevat heti käyttöön.

Ps. Voihan noita kerrosmerkkejä käyttää sitten hätätilanteessa vaikka korviksinakin. Varsinkin jos oikein näteistä helmistä tekee ne. :D


Tässä vielä kuva valmiista ja koristelluista kynsikkäistä. Rusetilla olevat saa Pikku Kuningatar ja napilliset saa Paras Kaveri. Yritin monta kertaa saada kirjottua PK:n nätisti tuohon kämmenselkään, mutta se ei onnistunut minua miellyttävällä tavalla. Siksi päädyin helppoihin koristeisiin. Nätit tuli molemmista ja lanka oli ihanaa neuloa. Ostan varmasti tulevaisuudessa sitä lisää, jos tarvitsen johonkin työhön.


1 kommentti: