perjantai 2. maaliskuuta 2012

Uusi työ taasen valmistui

Eilen aloitin nämä hansikkaat. Neuleterrorin kohteena on nyt viisivuotias tyttö. Ohjetta yritin kysellä näihin muutaman päivän ajan, mutta kun mistään en ohjetta löytänyt, päädyin soveltamaan sen itse perussormikkaan ohjeesta. Laitan ohjeen postauksen loppuun, jos joku tarvitsee.
Heräsin aamulla joskus ennen viittä ja vähää vaille kuusi päätin nousta ylös. Aamutunteina sain sitten tikuteltua valmiiksi eilen aloittamani kynsikkäät/säpikkäät/räpikkäät/kalastajan hanskat. Ihan valmiit nämä ei vielä ole. Tarkoituksena on läpivirkata PK-lyhenne. Sehän tietysti tarkoittaa Pikku Kovista tai vaikka Parasta Kaveria. :)
Puikoille hyppäsi heti perään toinen pari. Hieman pienempää kokoa ovat sitten ne ja langan väri on vaalea kerma. Ne saa sitten Pikku Kullan pikkuveli. :)

Juu ja nyt takaisin neulomaan!
 Kalastajan hanskat
Lanka: Teetee Primavera ( 75% merinovillaa/25% silkkiä )
Puikot: Addi bambu 3,5 sukkapuikot
Ohje: Todella pienelle naisen kädelle (6,5-7) tai lapselle
Ohjetta voi isontaa soveltaen sormikkaan ohjeesta.

Luo 40 silmukkaa ja jaa ne puikoille
Neulo 15 kerrosta 1o1n-joustinneuletta
Neulo kaksi kerrosta oikeaa
Aloita peukalokiila kun 2. puikon  lopussa on jäljellä 4 silmukkaa. Nosta kahden silmukan välistä lankalenkki ja neulo se kiertäen. Neulo 2o ja toista lisäys. Neulo väliin 3 kerrosta sileää ja toista lisäykset vielä 3 kertaa (= 8 lisättyä silmukkaa). Siirrä peukalokiilan silmukat apulangalle tai hakaneulalle. Luo silmukoiden seuraavalla kerroksella "puuttuvat" kaksi silmukkaa.
Neulo 10 kerrosta oikein.
Siirrä pikkusormea varten apulangalle puolet 1. ja 4. puikkojen silmukoista. Luo reunaan silmukoiden 3 lisäsilmukkaa. Neulo kaksi täyttä kerrosta oikein.
Siirrä 3. ja 4. puikon silmukat apupuikoille.
Neulo nimetön lopuista 1. ja 4. puikon silmukoista + 3 jo lisätystä silmukasta. Lisää nimettömän ja keskisormen väliin kaksi silmukkaa (= 15 silmukkaa). Neulo kolme kerrosta oikein ja yksi kerros 1o,1n joustinta. Kavenna joustimessa yksi silmukka pois. Päättele neulomalla oikeat oikein ja nurjat nurin.
Neulo kaikki loput sormet samalla tavalla.
Keskisormen (15s)  silmukoiksi nosta kaksi ja luo 3 puikoilla olevien silmukoiden lisäksi.
Etusormessa nosta neljä silmukkaa etusormen ja keskisormen välistä. Etusormessa joustimessa ei tarvitse kaventaa, koska silmukoita on parillinen määrä.
Pikkusormi: Nosta puikoille apulangalta 10 silmukkaa ja lisäksi nosta kolme silmukkaa sormen sivusta. Pikkusormessa tarvitaan joustimessa kavennus.
Peukalo: Nosta apulangalla olevien silmukoiden lisäksi  4 silmukkaa. Kavennusta ei tarvita, koska silmukkamäärä on parillinen.

1 kommentti: