keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kuvia valmiista ja keskeneräisistä

Vihdoin ja viimein oli valoa ja aikaa samanaikaisesti. Ihana aurinkoinen aamu herätti minut ja päätin kuvata heti aamulla, kun muutoin on vielä rauhallista.
Nyt siis kuvia valmistuneista töistä. Ensin jämäkuuhun laskettavat työt.
Sukat tulevat käyttöön vasta ensi talvena, mutta jämäkuu sattui sopivasti näiden tilausaikaan ja tein siksi nämä jämälangoista.
Tossut ovat osa Tossut joka kuukaudelle-settiä, jota aloitin neulomaan. Ihan loppuun saakka en vielä ole suunnitellut, mutta varmaan näistä voisi luoda jonkin tossukalenterin tai vastaavan. Hauskaa kuitenkin on suunnitella tossuja sen mukaan minkä värisinä kuukautta pitää. Nämä ovat siis huhtikuun sukat. Näissä näkyy multaa, likaista lunta ja vähän jo elämää ja kasvuakin.
Näiden kahden työn voimin kohoaa jämälankojen kulutus huimaan 305g! Huikea määrä minulle parissa viikossa. Taitaa olla parasta alkaa punnita ihan kaikki työt. Saattaisin vaikka yllättyä miten paljon tulee neulottua.
Yhteiset tiedot:
Lanka: Seitsemän veljestä
puikot: Addi 3,0 bambusukkikset
Ohje: oma
Sukkien paino: 90g
Tossujen paino: 50g

Eilen kyllästyin noiden tossujen jälkeen jämäilyyn ja halusin tehdä jotain uutta ja hyödyllistä. Päädyin virkkaamaan pannunalusen konehuovutuslangasta. Pannunalunen vaikuttaa valtavalta vielä nyt, mutta sehän kutistuu vielä koneessa. Lanka oli tässä työssä kaksinkertaisena, koska yhdellä langalla työstä tuli löysä ja ruman värinen. Lanka oli mukavaa virkata, mutta värit ovat niin kammottavat etten halunnut käyttää sitä mihinkään näkyvään. Pannunalusena tuo toimii mainiosti. Mittasuhdetta tuomassa tuossa on kaksi 20cm sukkapuikkoa. Langan tietojen mukaan tuo kutistuu vielä 30-40% eli sopiva ja jämäkkä siitä tulee.
Lanka: Schachenmayr Wash+Filz-it!
Koukku: 7
ohje: tavallinen pyöreä pannulappu, ripustuslenkki on tehty "napinläpenä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti