sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Takapakkia ja edistystä

 Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille! Minulta ei irtoa nyt pääsiäiskuvia, koska munat on syöty ja muutoin pääsiäinen ei oikein näy meillä. Emme siis harrasta mitään oksien sisälle tuontia tai muuta vastaavaa.

On ollut ihana viikonloppu, koska olen saanut rentoutua täysillä ja tehdä sitä mistä pidän eniten. Olen siis lukenut ja neulonut. Kyllä samanaikaisesti. :)
Ostin tätä varten läheisestä työkaluliikkeestä semmoisen napakan puristimen ja sen avulla kirja pysyy jotenkin auki. Näin kykenen lukemaan ja tekemään jotain aivotonta kohtaa neuleesta samaan aikaan ja siitä minä pidän. Tiedän, että on olemassa semmoisia hienoja kirjatelineitä, mutta tämä puristin ajaa ihan saman asian ja hinta on heti halvempi (noin 2€).

Olin siis eilen reipas ja päätin tehdä tuon pitkään keskeneräisenä roikkuneen pipon loppuun. Lupaan ja vannon etten enää ikinä osta Palmaa, vaikka se uudelleen myyntiin tulisi. On sen verran tympeää neulottavaa.
Pipo on siis tehty kasialoituksella ja ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa. Jämälankaa kerästä jäi noin metri tai puoltoista. Siitä syntyi upea "höyhenhuivi" barbille.
Huivi on tehty salomoninsolmuilla. Ihan vaan siis 16 silmukkaa pötköön ja ta-daa upea asuste barbille on valmis. :D
Täytyy olla onnellinen, että taas yksi orpokerä on löytänyt kodin. :)
Lanka: Novita Palma
Puikot:
Pipo: 3,5 ja 4,0 Addin bambusukkikset
Huivi: 4,0 Prymin koukku
Ohje oma molemmissa. Pipossa oli noin 18 silmukkaa puikolla.

Reippaillessa purin sen persikan värisen aloituksen. Siinä oli iso ja ruma jatkuva virhe, joten oli parempi purkaa ja tehdä myöhemmin alusta uudestaan.
Lisäksi kun puikot vapautuivat aloitin kesävaatteiden teon. Epäilykseni olivat suuret tätä Austermann Shari lankaa kohtaan. Yleensä metalliefekteillä olevat langat ovat kovia ja pisteleviä. Neulottaessa tuo rapisee hassusti, mutta neulepinta on todella sileää ja pehmeää. Uskon, että jos liikkeessä on vielä tuota lankaa, voi muutama kerä harmaa-hopeaa kotiutua tänne. On sen verran mukavaa neuloa tuo lanka.
Puuvillasekoitteeksi neuloutuu yllättävän tasaiseksi. Malli tulee taas vaihteeksi omasta päästä ja muokkautuu langan riittävyyden mukaan.
Jos tätä lankaa jää, lupaan että tästä barbi saa upean biletunikan. Tämä lanka on aivan täydellinen siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti