maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukalenteri osa 2.

 Aluksi muistutan arvonnastani, joka löytyy täältä.
Meillä on ollut tavarakalenterissa hieman taukoa.
Minulla on ollut todella monta hyväntekeväisyysprojektia ja tietenkin niiden toteutus ja lopetuspäivät tulevat sumassa, koska kaikki kolme ovat jouluprojekteja.

Ensin oli tietysti neulontakerhon Vaaka ry:lle tekemä lahjoitusprojekti. Se on ollut syksyn helpoin toteutettava, koska oikeastaan ainut mitä piti muistaa on se lahjoituspäivä. Paketit lähtivät Vaaka ry:lle kaksi viikkoa sitten. Sitten heti tiistaina alkoi sylipeittoprojekti, johon neulottiin lappuja kansainvälisen vapaaehtoistyön päivänä. Peitot lahjoitetaan tällä viikolla. Kohteena on yksinäiset laitosvanhukset, joilla ei ole omaisia (= ei joululahjoja). Tänään pitäisi vielä yhdistellä lappuja ja varmaan joudun tuomaan lappuja kotiinkin, jollei kerhoon tule tänään riittävästi ihmisiä virkkailemaan.
Kotona on ollut tietysti tiedossa joululahjojen neulomista ja tilaustöiden valmistelua. Lisäksi kotona on ollut oikea hulina, koska järjestämme ensimmäistä omaa joulua. Yllättävän paljon hommaa on pelkästään jo siinä koristeiden hankinnassa ja  paikkojen kuntoon laittamisessa. Teen monet joulukoristeet itse, joten ihan nopeaa ei toiminta ole ollut. Olen laitellut vähitellen kotia kuntoon. Ajattelin tehtailla viikonloppuna "laatikot" eli teen makaronilaatikkoa ja lasagnea. Lisäksi leivon samalla uunin lämmityksellä loput joululeivonnaiset. Tänään pitäisi käydä ostamassa viimeiset lahjat kuusen alle. :)

Sitten niihin kuviin...


Tänään aukesi yhdeksännen luukun jälkeen oleva seuraava luukku. Kuvasin yhdeksännen luukun samaan kuvaan, koska en kiireen keskellä ehtinyt kuvata aiemmin. Onneksi luukku on ollut vielä täysin käyttämätön, joten sen pystyi helposti kuvaamaan.
Kiitokset ensin yhdeksännen luukun antajalle! Natsku oli osannut arvata loppuvuoden astioiden rikkoutumisen. Parin viikon sisällä on mennyt kahvimuki ja teemuki hajalle. Nyt sain hyvän uuden teemukin ja uusi kahvimuki löytyi onneksi kaapista. Tuota jouluteetä olen katsellut kaupassa, mutta en ole uskaltanut ostaa. Nyt illalla aion maistella ja sitten päätän mitä teetä ostan jouluksi. Myös irtoteetä tulee juotua paljon, joten tuollainen haudutin on kyllä tarpeen, jotta teepannun saa pidettyä siistinä. :)

Sitten siihen tämän päivän luukkuun, jonka minulle lahjoitti Neili. Tiedän, että Neilin luukut olivat toiset. Onneksi hän ilmoitti ettei ehdi lähettää paketteja ajoissa. Sovimme sitten uudelleen hänelle luukut 17. ja 18. Tämä on itseasiassa mukavampi vaihtoehto minullekin. Saanpahan monta luukkua juuri ennen joulua. :)
Tämänpäiväinen luukku on aivan ihana! En muista milloin olisin saanut toiselta lahjaksi juuri sopivat käsineet. Aina liian isoilla lahjovat ja usein jäävät käyttämättä. Nämä ovat täsmälleen sopivat. En tiedä onko tontut kuiskineet käteni pienehkön koon vai mistä tiesit sen. Jääköön se joulumysteeriksi...


Vielä on viikko aikaa aattoaamuun. Kiirettä tulee pitämään, jotta kaiken saan valmiiksi, mutta en stressaa. Jos en ehdi tehdä kaikkea aatoksi, on joulupäivinä hyvää aikaa jatkaa. Ruuat voin tehdä vaikka samana päivänä kuin ne syödään. Nyt on tarkoituksena tehdä helppo joulu.
Mukavaa joulunodotusta kaikille!

2 kommenttia: