keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukalenterit (1. osa)

Ilmottauduin marraskuussa "joulukalenteri-vaihtoon". Sitten kävi niin että jouduin jättämään leikin kesken eli täytin vain osan luukuista muiden tekemillä yllätyksillä. Loput luukuista täytän itse erilaisilla pienillä yllätyksillä. Tämä tavarakalenteri on minun ja lemmikkini yhteinen, joten siksi kaikki yllätykset eivät ehkä ole ihan minun mieleen. Tavarakalenterin lisäksi meillä on kaksi kuvakalenteria. Partiolaisten joulukalenteri on nostalginen perinne ja sehän oli pakko saada. Lisäksi meillä on myös toinen kuvakalenteri. Se on ostettu jo tammikuussa. Joulualennusmyynneistä. Se on myös partiolaisten kalenterin tapaan sellainen "jatkuvilla kuvaluukuilla" oleva.

Aion näyttää teille kaikki tavarakalenteri luukkujen sisällöt, vaikka yli puolet eivät kuulu varsinaiseen vaihtoon.
Luukku 1: Lapsille suunniteltu kirja Rooman historiasta (lemmikin luukku)
Luukku 2: Sudoku-lehti (lemmikin luukku)
Luukku 3: Kasvonaamio (kalenterivaihdosta saatu)
Luukku 4: Virkattu kultainen tähti (kalenterivaihdosta saatu)
Luukku 5: Virkattu kukkakoriste (kalenterivaihdosta saatu)
Luukku 6: Vuoden 1. joululevy

Kiitos luukuista Poppana! Tekemäsi luukkujen sisällöt pääsevät käyttöön melko pian. Kukka pääsee joulun jälkeen kuvajoulukalenterin paikalle. Keittiön seinällä on sopiva tila tällaiselle kesäiselle koristeelle. :)

Meidän yksi jouluperinteistä on ostaa joka jouluksi uusi joululevy. Tänä jouluna aion ostaa ainakin kaksi. Tämä poikkeus johtuu siitä, että haluan yhden määrätyn ruotsinkielisen levyn. Siinä on Julen är här-kappale. Ihastuin siihen jo muutama joulu sitten. Sitä soitettiin joulun aikaan yhden paikallisen tv-kanavan mainoksien taustaloopissa. Nyt on kyseinen kanava ilmeisesti lopetettu, joten laulu on pakko ostaa itselle omaksi. Vaikka tämä paikkakunta on kaksikielinen, on ruotsinkielisten levyjen löytäminen todella haasteellista. Niitä vaan ei tahdo löytyä.

Luultavasti tuunaan tähteä hieman edelleen. Lasinalusta (?) en tarvitse, mutta tuleva kuusi tarvitsee koristeita. Uskon, että tärkkään tuota tähteä hieman ja sitten se pääsee koristamaan kuusta. :)
Kuuseen olisi tarkoitus tehdä itse kaikki koristeet. Materiaaleina on lähinnä olki ja muut "vanhanaikaiset" materiaalit. Kuusi tulee olemaan muovinen kestokuusi, mutta en halua muovisia koristehärpäkkeitä siihen. Ne eivät miellytä minun silmää.
Minun lapsuudenkodissa ainoat kaupan koristeet oli lasipallot ja sähkökynttilät. Sieltä varmaan tulee se mieltymys itsetehtyihin koristeisiin.
Teen kyllä yhden postauksen myös noista koristeista, kun ne valmistuvat.

Ps: Aikaa päästä "vanhaksi lukijaksi" on todella vähän. Seuraavaan postaukseen liittyy luku 140 ja silloin on tiedossa jotain kivaa. :)

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä totta, että itsetehdyt koristeet vaan ovat niin paljon hienompia ja jotenkin aidompia :) Meillä tosi vähän kaupan valmiita, muutamia kivoja olen kuitenkin löytänyt.

    VastaaPoista
  2. Tuo tähti olikin vähän sellainen jatkojalostusta vaille. Pari jäi itsellekin ja ajattelin niistä kuuseen jotain värkätä.
    Kun olin pieni meidän kuusessa oli aina liköörikarkkeja.

    VastaaPoista